De uitdagingen voor de zorg worden steeds complexer: Dit vraagt om bestuurders die authentiek en verbindend zijn en keuzes durven maken.

Startdata

  • Woensdag 26 juni 2024 nog enkele plaatsen beschikbaar
  • Woensdag 6 november 2024

PE-punten

Basisopleiding inclusief specialisatie en meeloopstage: 60 PE-punten

Locatie

Baarn

Investering

Basisopleiding inclusief specialisatie en meeloopstage: € 8.450,- (excl. BTW)

De vervolgopleiding Zorgbestuurder is een verdere verdieping van de Opleiding Bestuurder Publieke Sector. In deze opleiding ga je je gericht oriënteren op je rol als bestuurder in de zorgsector. Een uitgebreide stage bij een bestuurder in de zorg staat hierbij centraal.

Daarnaast ga je aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Door middel van een bestuurdersscan, die specifiek gericht is op competenties voor het vervullen van een bestuurdersfunctie, wordt jouw ontwikkelpotentieel in kaart gebracht. Tijdens de opleiding ga je mede aan de hand van je ervaringen uit de stage en de inzichten uit de bestuurdersscan aan de slag met de verdere ontwikkeling van je persoonlijk leiderschap en je rol als bestuurder in de zorg.

Public Academy zorgt voor een stageplaats: Een unieke meeloopstage bij een ervaren bestuurder in de sector als integraal onderdeel van deze vervolgopleiding. De stage geeft je vanuit de praktijk van alledag inzicht en inspiratie om als bestuurder in de zorg aan de slag te gaan.

Tijdens de stage maak je kennis met de interne en externe stakeholders en krijg je een beeld van alles waarmee je als bestuurder van een zorginstelling mee te maken krijgt.

De verdiepingsopleiding bestaat naast de meeloopstage bij een ervaren bestuurder uit 3 dagen verspreid over 6 dagdelen met een ochtend- en middagprogramma.

  • Dagdeel 1 en 2: Bestuurdersscan & Persoonlijk ontwikkelplan
  • Dagdeel 3 en 4: Dilemma’s en Intervisie
  • Dagdeel 5 en 6: Reflectie & Afsluiting

Deelnemers hebben de Opleiding Bestuurder Publieke Sector afgerond en willen met deze vervolgopleiding zich verder oriënteren op een rol als bestuurder van een zorginstelling. Deelnemers zijn afkomstig uit zowel de zorgsector als daarbuiten (non-profit, overheid en bedrijfsleven) en zijn net bestuurder of hebben de ambitie om binnen afzienbare tijd een bestuursfunctie te gaan bekleden.

De 16 PE-punten die behaald worden met deze verdiepingsopleiding van Public Academy worden door de diverse beroepsorganisaties erkend. Na de opleiding ontvang je een certificaat. Public Academy is door Cedeo en scoort hoog op criteria klanttevredenheid, kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid. Al onze opleidingen zijn eveneens geaccrediteerd door het CRKBO en voldoen daarmee aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen.

Investering
Je investering bestaat uit een deelname fee van € 8.450,- exclusief BTW voor de basisopleiding inclusief specialisatie.
Dit is een all-in tarief inclusief het studiemateriaal, arrangementskosten en begeleiding en verzorging op de locatie, zoals koffie, thee en lunch.

Vergoeding door werkgever?
De opleidingen van Public Academy worden vaak integraal vergoed door de werkgever in het kader van een persoonlijk opleidings- of ontwikkelingsplan. De opgedane kennis en vaardigheden kun je vaak direct toepassen in jouw werkomgeving.

Highlights

Bestuurlijke inzichten

Ervaren bestuurders als docent

Unieke meeloopstage

Waardengedreven leiderschap

Bestuurdersscan

Feedback op persoonlijke ontwikkeling

Een gedegen opleiding met betrokken docenten die zelf veel ervaring hebben als toezichthouder en je vanuit praktijksituaties meenemen in allerlei dilemma’s en vraagstukken, dit heeft me enorm geholpen om kort na de opleiding een positie als lid RvC te krijgen.

Oscar Temminck | Lid Raad van Commissarissen Cazas Wonen |

Ik heb meerdere opleidingen gevolgd bij de Public Academy. Je leert een andere manier van denken in een ontspannen en veilige omgeving. De deelnemers worden bij alle opleidingen vooraf geselecteerd en zijn hierdoor van zeer goed niveau, waardoor ik veel van anderen heb kunnen leren én mijn netwerk heb kunnen uitbreiden.

Annelinda van Dijck-van Eck | Lid Raad van Commissarissen Intermaris |

De opleiding heeft mij als toezichthouder nog meer geleerd over ´het nieuwe toezicht´ waarin houding, gedrag en echt in contact zijn met stakeholders belangrijk zijn. Iets waar ik nu ook in mijn rol als voorzitter van de RvC veel aan heb.

Jolanda Waaijer | Voorzitter Raad van Commissarissen Zorgaccent |

Ik werkte tijdens de opleiding in het bedrijfsleven en heb veel geleerd over de publieke sector. Daarnaast heeft de opleiding mij als toezichthouder tools gegeven om beter om te gaan met governance vraagstukken waardoor ik nog meer in mijn kracht ben gezet als lid RvC.

Jenneke Welmers | Vice-voorzitter RvC Parteon, Voorzitter auditcommissie Livio |

Ik heb ervaren hoe leuk de publieke sector is en dat een frisse blik vanuit het bedrijfsleven in een RvC zeker toegevoegde waarde heeft. Het was leuk dat ik tijdens de opleiding ben benoemd als lid RvC waardoor ik gelijk in de praktijk aan de slag kon.

Annelinda van Dijck-van Eck | Lid Raad van Commissarissen Intermaris |

Door de opleiding heb ik veel geleerd over het belang van je authenticiteit als bestuurder en het nieuwe leiderschap dat daarbij hoort. Ik ben als persoon hierdoor zelfverzekerder geworden en het heeft me betere instrumenten tot reflectie gegeven, waardoor ik als bestuurder ben gegroeid.

Emmy Elgersma | Directeur-bestuurder Stichting Woningbouw Achtkarspelen |

Docenten.

Léon Bobbe.

Voormalig bestuurder De Key Docent Strategie

Marianne Luyer.

Leiderschap

Harry Platte.

Directeur-bestuurder Parteon

Private: Stefan van Schaik.

Bestuurder Wooncompagnie

Willem van Leeuwen.

Governance Voorzitter RvC Onderwijs/WoCo

Marien de Langen.

vz RvT Humanitas

Martine van den Berg.

Trainer, coach

Mohamed Acharki.

Bestuurder Rochdale

Rob Rötscheid.

Gastdocent

Arnoud Klerkx.

Docent Digitalisering

Cees van Boven.

Bestuurder Woonzorg

Lilian Vos.

Governance Boardroom adviseur

Inschrijven Wil je deelnemen aan deze opleiding? Schrijf je direct in.